Besøg Vildmoseporten

Gård 18-fra syd-930pix

I udstillingsladen kan I møde mosekonen og hvis I kigger godt efter, kan det være, at hun brygger som en rigtig mosekone.

Mosekone01

I selve udstillingen kan I se de 4 temaer:

Naturen

Historien

Råstofferne

Landbruget

På TV-skærmen kan I vælge at se en gammel film fra mosens opdyrkning eller en film med den første forpagter, Nordahl Hansen, der boede på Gård 18 fra den 1/4-49 og fremefter. Desuden kan I se forskellige Powerpointproduktioner omkring istandsættelsen af gården og frem til I dag.

I kan også tage en tur gennem den gamle moseeg og gå 3000 år tilbage i tiden, så I forestiller jer, at I står på bunden af havet.

turgennemmmoseegen-930pix

Syd for gården har vi vores køkkenhave, hvor vi dyrker kartofler, gulerødder, rødbeder m.m. til egen brug, når forpagteren bor på gården i juli måned og viser rundt og fortæller om gamle dage

koekkenhave-900

Når forpagteren er hjemme, kan I komme ind i stuehuset og se hvordan man boede i 1949 og I kan købe kaffe med varm kringle.

stue02-930pix

Prøv at sætte jer i de flotte lænestole, der er beklædt med uopskåren mekka og læg mærke til den flotte divan, hvor forpagteren sov til middag med en avis over hovedet for at beskytte sig mod fluerne